Kippenteam

Verslag kippenhok 8 maart
De grond vrijgemaakt van stenen en betonnen resten om de kippen vrije ruimte te bieden voor te  scharrelen. In de hele tuin bladeren verwijderd en andere groepjes geholpen bij het verwijderen van tuinafval, boomwortels…

Verslag kippenhok 15 maart
De omtrek van de kippenren werd bepaald door de omgevingsfactoren op deze plaats heb je zowel zon als schaduw. De ren wordt afgesloten door 2 zijden kippengaas gelijklopend met de bomenrij en aan de andere 2 zijden wordt de ren begrensd door de bestaande muur en afsluiting. De bomen vormen het contact element tussen de kippen, de hangende tuin en het betonnen gedeelte.
Met een grondboor werden gaten in de bodem gemaakt om de palen een goeie diepte te geven voor de stevigheid. Daarna werd kippengaas vastgemaakt aan deze palen en bomen met nietjes en touw. De zijde het dichtste tegen de ingang van de tuin werd een poortje gemaakt.(dit om de kippen snel eten te kunnen geven zonder je de hele tuin door te wandelen) Het wordt gesloten door een staaf die in een buisje in de grond schuift en een haakje. Het voorziene kastje als kippenhok is te klein en zal een aanbouw of uitbreiding nodig hebben.

Eisen:
opp: 2 à 5m²/kip
Ingang: h=30cm b=25cm
diepte=75cm
hoogte=80 à 90cm
stok: afgerond aan de zijkanten 1m voor 3 à 4 kippen afstand tot de grond en zijkanten min 35 cm

Verslag kippenhok 29 maart
De afgelopen week is er nagedacht over een ontwerp voor het kippenhok zelf. We zijn tot conclusie gekomen dat we toch de tent gaan gebruiken, en daar eventueel aanbouwen. Want de kippen zijn reeds toegekomen en we hebben niet echt de tijd en het materiaal meer om een ander hok in elkaar te timmeren. Als het uiteindelijk niet zou lukken met de tent, hebben we een noodoplossing voor even, en kunnen we nog altijd zien voor een ander hok.
Eerst zijn we begonnen met de tent uit te pakken en op te zetten. We waren wel verrast dat de tent zo groot was. Aanbouw zou niet meer nodig zijn, want het kastje dat we voorzien hadden om aan te bouwen past ruimschoots in de tent. Nadien hebben we ons beziggehouden met een stok te sjorren waar de kippen s’nachts op kunnen slapen. Deze hebben we gemaakt met lange takken die er nog lagen. Dan hebben we 4 paletten aan elkaar getimmerd, dit zou het platform worden om de kippen op te zetten. Deze paletten hebben we overspannen met kippengaas. Het plan is om de bodem uit de tent te knippen, zodat het vuil van de kippen door  het gaas en de paletten op de grond kan vallen.
Ondertussen is er even discussie geweest met de eigenaar van de kippen. De eigenaar wilt namelijk niet dat de vleugels van de kippen worden geknipt, en had in eerste instantie ook een probleem met dat de kippen in een tent zouden slapen. Wij wilden dan weer niet dat het net dat over de ren hangt er zou blijven. Later bleek dat dit allemaal een vorm van miscommunicatie was, we hebben samen met de eigenaar van de kippen gesproken en het uitgepraat, en een oplossing gezocht en gevonden.
We hebben de tent nog afgewerkt, en het net dat over de ren zit gespannen hoger gehangen en helemaal opgespannen, zodat het net niet meer in de weg hangt dat je zelf in de ren moet zijn, en dat de kippen toch een beetje een vrijer gevoel hebben.

Plaats een reactie